Home »» Placement Papers »» All Papers »» Robert Bosch »» Placement Paper

whole-testpaper-rl-jallapa-college, bangalore


1. void main()
{
q.1
int const * p=5;
printf("%d",++(*p));
}

Answer: Compiler error: Cannot modify a constant value.

2. main()
{
char s[ ]="man";
int i;
for(i=0;s[ i ];i++)
printf(" %c%c%c%c",s[ i ],*(s+i),*(i+s),i[s]);
}
 
Answer:
mmmm
aaaa
nnnn
 
3. main()
{
float me = 1.1;
double you = 1.1;
if(me==you)
printf("I love U");
else
printf("I hate U");
}
 
Answer:
I hate U
 
4. main()
{
static int var = 5;
printf("%d ",var--);
if(var)
main();
}
 
Answer:
5 4 3 2 1
 
5. main()
{
int c[ ]={2.8,3.4,4,6.7,5};
int j,*p=c,*q=c;
for(j=0;j<5;j++) {
printf(" %d ",*c);
++q; }
for(j=0;j<5;j++){
printf(" %d ",*p);
++p; }
}
 
Answer:
2 2 2 2 2 2 3 4 6 5
 
6. main()
{
extern int i;
i=20;
printf("%d",i);
}
 
Answer:
Linker Error : Undefined symbol '_i'
 
7. main()
{
int i=-1,j=-1,k=0,l=2,m;
m=i++&&j++&&k++||l++;
printf("%d %d %d %d %d",i,j,k,l,m);
}
 
Answer:
0 0 1 3 1
 
8. main()
{
char *p;
printf("%d %d ",sizeof(*p),sizeof(p));
}
Answer:
1 2
 
9. main()
{
int i=3;
switch(i)
{
default:printf("zero");
case 1: printf("one");
break;
case 2:printf("two");
break;
case 3: printf("three");
break;
}
}
 
Answer:
three
 
10. If you are using C language to implement the hetrogeneous linked list, what pointer will you use?
Answer: void type
 
11. Minimum number of quwuws needed to implement the priority queue?
Answer: Two
 
12. In tree construction which is suitabble efficient data stuructre?
Answer: Linked list
 
13. How many nodes are there in full binary tree?
 
Answer: 2n-1

16) #include
void main()
{
int i = 15;
int const  &j  = i;
cout << i << j << endl;
i = 9;
cout << i << j << endl
}
Ans:
15 15
9 9

17.

#include

void main()

{ chart{}=" string functions are simple";

int l=strlen(t);

cout<< FONT>

}

Answer 27

18. In block structured programming?

Answer  we can save memory  by controlling the type of variable

19. Which of the following function are used in dyanamic programing handling?

a. New b. Delete c. Both A, B d. None

20. The variable that contains address of another variable is called as?

Answer: Pointer

21. The method used to write the characters in C++ programming?
Answer: Put

22. The header file that is included to use manipulators is
Answer: manip.h

23. What is the purpose of default IP route
 
Answer: To stop IP packets routing the internet forever.
 
24. Which of the following protocols use TCP?
 
Options BGP, FTP, Telnet, All
 
25. Which of the following network classes contains the fewest avialiable host addresses?
 
Options  class A, class B, classC, class D
 
26. Which layer is responsible for flow with sliding windows and really with sequence numbers and acknowledgements?
Options transport, application, internetnetworkinterface
 
27. Which of the following protoclos use "HELLO" packets?
 
Options RJP, RIP2, IGRP, OSPP
 
28. Select which protocols use distance vector routing?
Options  RIP, IGRP, Both A&B, NONE
 
29. What is the name of the Command used to partition the disk?
nswer FDISK

30. Virtual Memory consist of main memory and?
Answer: Files

31. On an ethernet segment two DEC net router have priority set to hundred the node addresse are 1 .1 and 1.2 resp? which router will became designated router?
Answer: Options
1.1, 1.2, more information required
 
32. Which file contains the dos kernel?
answer config, system
 
33. Which driver must be loaded in config system to enable power managment on a laptop computer?
Answer power.ini
 
34. The upper memory area is located options b/w 640K and 1024K, above 1 MEG, anything above 1024K, b/w 512K and 840K
 
35. In a multi user os. 20 requests are made to user particular requests on per average probalitliy tht no requests are made in 45 min?
 
36. In a paged memory the page hit ratio is 0.35. the time required to to acess the page in secondary memory =100 ns. the time required to acess the page in primary is 10 ns the average time required to acess the page is?
 
37. If n is natural number the 'n' (n+1)(2n+1) is always divisible by options 4, 5, 6, 7?
 
38. If 35% of a number is 140 then 67.5% of the number is?
 
39. If in an  A.P. the third term is the 4 time of the 1st term an the 6th term is 17th then its 10th term is ?
option 20,23,29,31
 
40. If a slaesman gives a discount of 20% from the listed price of a T.V. he makes 20% percent of profit if a disount of 10% is given on listed price then his profit will?
Answer 35%
 
41. The length of a side of a square  is x=2 the length of equilateral trianlge is 2x if the square and the trianlge have equal parameter find the value of x?
 
42. It takes mr. Kartik y hrs to complete a manuscript after 2 hrs. He cold away what fraction of the assignmnet was left incomplete?
option (y-2)/y,  (y-1)/y, (y-3)/y, (y-5)/y
 
43. A student divide a number by 2/3 when he required to multiply by 3/2 calculate the percentage error
answer 0%
 
44. A dishonest shopkeeper professes to sell pulses at cost price but he uses a false weight of 950 gm for a Kg his gain is ____ %?
 
45. If a side of a square is increased by 5 cm the area increased by 165 square cm the side of the square is?
 
46. Ramu spent 35000 in buying the raw material rupees and 40000 in buying machinery and 20% ofthe total amoun he had cash with him what was the total?
 
47. If x % of y  = z then what % of z is x?
 
48. Light glows for every 13 sec how many times it will glow b/w 1:57:58 and 3:20:47?
 
49. If 820+r+s-640=342 and if r is 25 then s is?
Answer: 137
 
50. If total distance of a journey is 120 Km if one goes by 60Km/hr and and comes back in 40kmph what is the average speed?
 
51. The sum of infinite number of G.P . series is 23 the sum of their square is 69 then theier common ratio is?

 

Comment

0 Answers